Naturen og uderummet rummer et stort potentiale for at skabe god undervisning gennem praksis, sansning og oplevelser samtidig med at bevægelse og sundhed bringes i spil. Alligevel tilbringer eleverne i den danske grundskole det meste af deres læringstid inde i et klasselokale.
Over tre sessioner tirsdag eftermiddag sætter vi fokus på forskningsresultater om potentialer og inspirerer til, hvordan skoler kan lykkes med at skabe god undervisning i naturen. Der vil blive præsenteret både teori og forskning, pædagogiske eksempler og praksis samt kommunale eksempler på indsatser, struktur og ledelse, der understøtter undervisning i naturen.
Tirsdag den 3. nov kl. 11.15 - 12.30:
Peter Bentsen udfolder historikken bag Udeskole i Danmark og tilknyttede sundhedsaspekter af udeskole. Karen Barfod dykker ned i lærerens særlige rolle i udeundervisningen og Erik Mygind præsenterer udvalgte resultater og erfaringer fra TEACHOUT-projektet, dvs. udeskole set i forhold til almindelig klasseundervisning.
Tirsdag den 3. nov kl. 13.30 - 14.45:
Hvad skal der til for at etablere en hverdag i skolerne med udendørs undervisning? Hvordan kan man bruge uderummet i praksis? og hvilke styrker, svagheder og strategier er knyttet til undervisning i naturen? Vi går ud og afprøver og reflekterer over udeundervisning i praksis.
Husk at være klædt på til at være ude uanset vejret.
Tirsdag den 3. nov kl. 13.30 - 14.45:
En praktisk workshop hvor deltagerne i mindre grupper ledes gennem Mikroforsker-metoden ud fra egne iagttagelser, undring og undersøgelser. Undervejs samles op i plenum på refleksioner og spørgsmål til de enkelte trin. Fx om hvordan de enkelte trin kan gribes an i forhold til børnegruppens alder, kompetencer og institutionens ressourcer. Workshoppen er relevant for både dagtilbud og indskoling. Husk at være klædt på til at være ude uanset vejret.
Tirsdag den 3. nov kl. 15.15 - 16.30:
Kommunale indsatser og strukturer er helt centrale for at understøtte at eleverne kommer ud i naturen i deres skoletid. 5 kommuner er samlet i et debatpanel som med udgangspunkt i deres erfaringer diskuterer indsatser og visioner. Debatten indledes og modereres af Steen Nepper Larsen, der vil sørge for at også publikum kan komme til orde i debatten.
Kom og deltag i debatten.